סיפור ההצלחה של ארמניאק טאריקה מתחיל ב- 1912. במרכזו עומדת משפחת גראסה (Grassa) שבמשך חמישה דורות שומרת על פילוסופיה של כבוד לאדמת גאסקוני (Gascony), העברת הידע מדור לדור ופתיחות לעולם ולביקושי השוק. הארמניאקים של טאריקה מיוצרים באופן בלעדי ע״י המשפחה, החל מהכרמים שבבעלותם, דרך הזיקוק בדודי האלמביק, היישון במרתפי האחוזה, שאטו דו טאריקה וכלה בתהליכי המיזוג (Blending) ויצירת הממסכים השונים שנעשה במקום.

כיום מנהלים את האחוזה האחים רמי וארמין גראסה בצילה של דודתם מייטה, בבעלותם קרוב ל-900 הקטרים של כרמים מהם מייצרים יינות לבנים וארמניאקים שזכו להכרה בינלאומית.